Coaching

Er is weinig wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de overgang in het algemeen, laat staan naar veranderend gedrag en gevoel in deze fase. Toch ben ik er van overtuigd dat er vrouwen zijn, zoals ik, die zichzelf niet meer begrijpen, die in de war zijn door hun eigen gevoel en gedrag. Veel vrouwen weten niet dat deze klachten komen door de fase waarin ze zitten. Soms worden er verkeerde diagnoses gesteld, zoals bijvoorbeeld een burn-out. Welke diagnose je er ook op plakt, de klachten hebben invloed op je privéleven en je werk. Want wat kan jij je ongelukkig voelen en hoe irritant is het als je niet eens goed weet hoe het komt?

Tijdens het coachtraject gaan we onderzoeken waar jij last van hebt. Alleen al het bewust worden van hoe het er in je hoofd aan toegaat, helpt. Mij zul je niet zo snel verrassen met je verhaal. Sterker nog: ik zal veel dingen herkennen en dat is fijn. Je krijgt van mij praktische handvaten om te herkennen wanneer het ‘de hormonen’ zijn die je leven overnemen. Ik ga je helpen te accepteren dat sommige dingen nu anders zijn en jij gaat andere keuzes maken waardoor je weer grip krijgt op jezelf. Bewust worden en accepteren zijn de kernbegrippen die jou gaan helpen, ook bij het maken van andere keuzes. De hormonen zullen namelijk blijven schommelen. Je zult dus moeten dealen met de ongemakken  en het scheelt heel veel als je dat accepteert.

De gesprekken vinden online plaats of op mijn praktijkadres. Maak vrijblijvend een afspraak! Mocht in het eerste gesprek blijken dat er geen klik is of ik niet degene ben die jou kan helpen, dan betaal je dat gesprek niet.

Meta vat mooi samen hoe je de overgang kan ervaren

‘Mijn lichaam gaf allemaal signalen af dat er iets niet goed was. Mijn hoofd volgde mijn lichaam en ging op zoek naar oorzaken buiten mijzelf.
Nu weet ik dat mijn hoofd mijn lichaam niet hoeft te volgen.’